"Bacalah dengan nama TuhanMu yang menjadikan sekalian makhluk. Tuhan yang menjadikan manusia dari segumpal darah. Bacalah dengan nama Tuhan-Mu yang maha pemurah. Tuhan yang mengajar manusia menulis dengan kalam. Tuhan yang mengajar manusia apa yang manusia tidak mengetahuinya..."
( Surah al-Alaq, ayat 1-5 )

Tuesday, March 31, 2009

Program Kepimpinan SMK Abdul Jalil.....


Alhamdulillah, pada hari sabtu,28 Mac 2009 yang lepas kami dari PEPIAS telah bersama menjayakan satu program di SMK Abdul Jalil Hulu Langat. Terima Kasih diucapkan kepada pihak sekolah yang telah banyak memberi kerjasama kepada kami semasa program dijalankan. Hanya seramai 7 orang fasilitator sahaja yang telah bersama dalam program ini. Program ini hanya diadakan dari pukul 08.00am hingga pukul 12.30pm. Walaupun masanya hanya sekejap tetapi kami merasakan yang ukwah kami dan adik-adik di situ sangat rapat.. Diorang semua sangat happening, enjoy & memberi kerjasama yang baik kepada kami. Program tersebut dihadiri oleh adik-adik dari Pembimbing Rakan Sebaya(PRS) SMK Abdul Jalil iaitu hanya seramai 48 orang peserta Hanya seorang sahaja peserta non-muslim. Walaupun hanya seorang tetapi dia telah menyertai program tersebut dari awal sehingga habis. Antara fasilitator yang bersama dalam program ini ialah Hazriq (abg rik), Hafiz (abg iz), Adi(abg mymin), izwan (abg izwan) , Adib (kak adib), Aida (kak Aida) & Ila (Kak Ila).. Tahniah & syabas diucapkan kepada semua fasilitator dan adik-adik SMK Abdul Jalil...... you all are the Best..... Semoga korang semua dapat mengamalkan apa yang telah di kongsikan oleh Fasilitator anda semua. Jadilah seorang pemimpin yang berdedikasi, berkaliber & pemimpin yang akan mengoncang dunia.. Contohilah Kepimpinan Rasulullah saw... InsyaAllah.....



Barisan Peserta & Fasilitator lelaki..




Barisan Peserta & fasilitator perempuan yang hebat.....

4 comments:

kekasih kesayangan said...

memang best sangat2. enjoy and puas hati dengan program tu, walaupun sekejab tetapi peserta close sangat dengan semua fasi. sedih rasanya nak bla dari sek tu

kekasih kesayangan said...

nanti next program harap dapat best macam peserta sek abdul jalil ni.....

kekasih kesayangan said...

kenapa tak tulis pasal piknik last minit kita. hak3x

Anonymous said...

I can suggest to come on a site where there are many articles on a theme interesting you.