"Bacalah dengan nama TuhanMu yang menjadikan sekalian makhluk. Tuhan yang menjadikan manusia dari segumpal darah. Bacalah dengan nama Tuhan-Mu yang maha pemurah. Tuhan yang mengajar manusia menulis dengan kalam. Tuhan yang mengajar manusia apa yang manusia tidak mengetahuinya..."
( Surah al-Alaq, ayat 1-5 )

Saturday, October 30, 2010

Showcase Maher Zain ~ Konsert Save The Soul


Assalammualaikum & Salam 1 Malaysia...... =)

Alhamdulillah... Pada 14 & 15 Oktober 2010 yang lepas, aku berpeluang & berkesempatan untuk menyaksikan Akhi Maher Zain secara live kat Auditorium MBSA Shah Alam yang telah dianjurkan oleh Raudhatus Sakinah... Memang minat sangat kat lagu-lagu dia yang berunsurkan ketuhanan.... Siapa yang mendengar lagu-lagu dia, InsyaAllah, hati akan rasa betapa besarnya Allah swt... Alhamdulillah, lirik dari lagu-lagu Maher Zain semuanya mengingatkan kita supaya mendekatkan diri kepada Allah swt....


Persembahan Maher Zain yang cukup hebat & mengemparkan Auditorium MBSA

Konsert Maher Zain kat Shah Alam tempoh hari memang ramai sangat.... Ada yang cemburu kerana tak sempat untuk mendapatkan tiket konsert Maher Zain... Bayangkan hanya 1400 tiket sahaja dijual untuk 1 malam.... Tetapi peminat- peminat Maher Zain di Malaysia punyala ramai... Fuhh.... Bangga jugala sebab dapat menyaksikan konsert Maher Zain untukdua malam berturut-turut... Alhamdulillah... =)

Aku dapat rasakan yang nyanyian live dia lebih best & mantap berbanding CD... ahahhaa.... Antara artis jemputan yang turut memeriahkan Showcase Maher Zain ialah Aisyah & In-Team... Semua lagu-lagu yang dinyanyikan memang best sehingga memukau penonton-penonton pada malam tu.... hehhee....


Pada Malam 14 Oktober tu, sempatlah juga bergambar kenangan bersama Linda Onn, Wardina Saffiyah, In-Team & Ustaz Mohd Noor Sulaiman.... Dan tak lupa jugak bersama Orang Kuat Raudhatus Sakinah iaitu Puan Rosmawati Zainal..... At least ada jugakla kenangan ngan public figure di Malaysia ni.. (^___^)

Bergambar kenangan bersama kumpulan In-Team...



Bersama pengacara Showcase Maher Zain ~ Wardinna Saffiyah


Untuk konsert pada malam 15 Oktober tu, aku dapat rasakan betapa seronok & best sangat kerana pelbagai gimik telah diadakan... Antaranya, nyanyian Maher Zain bersama penonton cilik.... Bukan main hebat lagi... Adik-adik tu menyanyikan lagu InsyaAllah dengan suara yang sangat merdu sehinggakan membuatkan Maher Zain terpegun... hahahaa... Baguuussss....!!! Selain tu, Maher Zain Malaysia Fun Club ada menyampaikan cenderamata kepada Maher Zain.... =) Memang gempak ar... Maher Zain sempat mengatakan, "Saya Sayang Malaysia.... "...


Maher Zain bersama peminat-peminat ciliknya....


Apa pon, tak sabar untuk menantikan Maher Zain datang kembali ke Malaysia pada awal tahun depan.. InsyaAllah, kalau tak silap bulan 2 kot... huuhuh... peminat tegar ni... ahhahaa..... Boleh dikatakan, always dengar lagu-lagu Maher Zain... Bukan setakat dengar, kadang-kadang syok sendiri nyanyi lagu-lagu Maher Zain... ahhaha... Tapi, bukan aku sorang je... Semua sahabat-sahabat aku pon minat giler kat lagu-lagu Maher Zain.... Kalau dengar je lagu-lagu Maher Zain, kami memang akan nyanyi ramai-ramaila..... ahhaha... =)

Hmm... Nak tahu satu cerita panas & mengemparkan tak...? ahhahaa.... Bangga & rasa seronok sangat.... Pada malam konsert Maher Zain yang 15 Oktober tu, aku sempat untuk bersalaman dengan Akhi Maher Zain... Ya Allah, betapa seronoknya aku sebab berkesempatan untuk bersalaman & juga berbalas senyuman dengan dia... Sempat juga aku cakap " Thank a lot for a great perfomance. See you next time Akhi"... then Maher Zain senyum dan jawab "InsyaAllah".... ahhahaa....

Semua ini akan ku jadikan sebagai kenangan yang terindah dalam hidupku.... InsyaAllah... Semoga semua lagu-lagu Maher Zain akan mengingatkan diri kita semua supaya mencari keredhaan & keberkatan dari Allah yang Maha Besar... InsyaAllah... For the rest of our life....!!!



Video Showcase Maher Zain ~ Konsert Save The Soul

Sunday, October 24, 2010

Open Your Eyes - Maher Zain

Alhamdulillah, kini lagu-lagu Maher Zain menjadi lagu idamanku..... Setiap kali kedengaran lagu Maher Zain, hatiku menjadi tenang & diriku seperti insan yang mendapat keredhaan dari Allah yang Maha Besar.... Sambil mendengar lagu-lagu Maher Zain, mulutku akan turut sama menyanyikannya... Alhamdulillah, ia juga menjadi zikir harianku dan dapat menenangkan jiwa & perasaanku.... (^_^)

Semoga hatiku lebih dekat & dekat lagi dengan pencipta sekalian alam semesta & kehidupan dimuka bumi ini iaitu ALLAH swt.... InsyaAllah....



video



25 September 2010 ~ Birthday Girl Thaqifah Umairah.... (^__^)

Alhamdulillah, anak buah kesayanganku dah genap 1 tahun pada 25 September yang lepas..... Umairah kini semakin comel dan cerdik sehinggakan sering mencuit hati & perasaan ku.... Kini, Umairah adalah penghibur dalam keluarga ku... Telatahnya sangat menghiburkan kami.....

Pabila aku bersama Umairah, pasti dia akan menjadi rimas dan tensen kerana her uncle suka kiss & hug dia.... hahha... Aku suka kiss dia sehinggakan kadang-kadang pipi dia akan menjadi kemerah-merahan.... ahhha..... =p

Apa pun, aku doakan Umairah akan menjadi seorang anak yang solehah & muslimah yang sejati... InsyaAllah.... Aku terlalu sayangkan anak buah aku yang sangat comel & cute tu.... Love u so much Thaqifah Umairah.... =)





Selamat Hari Lahir, Thaqifah Umairah...
Semoga Panjang Umur & Dimurahi Rezeki....

May Allah Bless You My Sweetheart.....

Akan ku mula mengupdate blog kesayanganku ini... =)



Assalammualaikum..... huhu.... Sudah agak lama aku tidak meluahkan coretan di blog yang semakin usang ini... InsyaAllah... aku akan cuba akan update blog kesayangan ku ini...

Kepada pembaca-pembaca blog ini, saya memohon jutaan kemaafan kerana sudah agak lama blog ini terbiar dan tidak diupdatekan... Ini adalah kerana diriku sejak akhir-akhir ini tidak keruan.... ehhee...

InsyaAllah, selepas ini aku akan update segala perkembangan diriku dari masa ke semasa.... Aku akan cuba mencari & mencuri masa untuk mengupdate blog yang sudah agak lama tidak muncul-muncul dengan post terbaru.... huhuuh... =p



Diriku seperti ikan-ikan yang sibuk kesana-sini mencari sesuatu yang sangat bermakna dalam diriku....